Bourgogne möter Champagne!

Champagne Valentin Leflaive

Ett helt nytt Champagnehus blev resultatet av ett fruktsamt samarbete mellan Bourgogneproducenten Olivier Leflaive och den duktige vinmakaren Erick de Sousa.

2015 presenterades detta nya projekt under Vinexpo. Det handlar om en småskalig produktionen då man endast producerar runt 30 000 flaskor per år. Med de gemensamma styrkor och kunskaper dessa framstående producenter har, skapas viner med fantastisk definition och komplexitet.

Druvorna kommer från vingårdar utvalda av Olivier Leflaive och vinifikationen genomförs sedan i Erick de Sosusas vineri i Avize. Samtliga Chardonnaydruvor kommer från Côte des Blancs. Till roséchampagnen, som också produceras, används Pinot Noir-druvor från Montagne de Reims. Basvinerna lagras i burgundiska ekfat som kommer från Olivier Leflaives källare. När de är sex år gamla flyttas de till Avize i Champagne. De ger då precis den karaktär som man eftersträvar i sin Champagne.

Etiketten kommunicerar på ett tydligt sätt druvornas ursprung, basårgången samt vilken dosage vinet har, information som många konsumenter efterfrågar. Målsättningen är att göra eleganta viner med stort djup, tydlig mineralitet och ursprungskaraktär. Namnet Valentin Leflaive har man valt då både Olivier och Erick har söner som heter just Valentin.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Champagne Valentin Leflaive

Vinmakare:

Olivier Leflaive och Erick de Sousa

Grundades:

2015

Land:

Frankrike

Region:

Champagne

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ