En stor Champagne är först och främst ett stort vin

Champagne Delamotte

På Delamottes familjevapen kan man läsa “Vive et me ama” vilket betyder “Lev och älska mig”. En devis som i allra högsta grad går att översätta till Delamottes filosofi idag. Grundaren av Delamotte var fast övertygad om att “en stor Champagne är först och främst ett stort vin”. Även det mottot finns kvar i tankarna idag.

Delamotte grundades 1760 av Francois Delamotte och är bland de äldsta Champagnehusen. Delamotte har haft många ägare under årens lopp, men drivs idag tillsammans med grannhuset Salon under kraftfull ledning av Didier Depond. Han är en man med stor passion och en tydlig vision för Champagne. Didier arbetar med målet att göra Champagne som håller många år och som alltid tål att lagras länge. “Jag vill göra vin till mina barn och barnbarn. Vin som de kan dricka och njuta av om 50 år”, säger han i en intervju.

Didier Depond Delamotte Salon

Delamotte drivs idag tillsammans med grannhuset Salon. Salon producerar endast champagne de år som kvaliteten anses vara extra bra. Övriga år ingår dessa druvor i Delamottes produktion. Varje år produceras ca 800 000 flaskor hos Delamotte och totalt arbetar elva personer på egendomen. Det gemensamma målet är att skapa ädla bubblor som präglas av elegans, fruktighet och generositet.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Champagne Delamotte

Vinmakare:

Michel Fauconnet

Grundades:

1760

Land:

Frankrike

Region:

Champagne

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ