Klassiskt stil från "nytt" område

Cantina Teularju

Teularjus filosofi bygger på att producera viner med stark ursprungskänsla. Allt arbetet i vingården sker för hand med stor respekt för den jord man brukar, för att få en levande jord och friska växter. I källaren hanteras vinet skonsamt, utan tillsatser (och endast små mängder sulfiter), för att få autentiska och eleganta viner med ett klassiskt uttryck.

Via Berlinguer 15, Mamoiada (NU) Italy, 08024

www.teularju.it/en/

Pressmaterial

Vinproduktion är en tradition i Mamoiada, där varje familj gör vin från sin egen vingård. Det är en sed bland den äldre generationen i byn, när man först provar ett vin, att alltid först fråga från vilken vingård vinet kommer, och först efter att fråga vem som var producenten. På så sätt identifieras viner av hög kvalitet genom sitt ursprung. Teularju är en familjeägd vingård som drivs av Franceso och Rosa, tillsammans med deras barn Giovanni och hans fru Elisabetta, Giuseppe och Vincenza. Familjen har gjort vin tillsammans i över tjugo år och nu står nästa generation redo att fortsätta traditionen.

Egendomen grundades 2017 när de planterade en ny vingård i  byn Mamoiada, helt och hållet med den sardinska druvsorten Cannonau (Grenache). Under 2019 skördades deras två första Ghiradas (en sardinsk term för Cru): Ocruarana och Cara’Gonare. 2020 var den andra skörden och då tillkom Ghiradas i Erula och Rizza. År 2021 utökade familjen ytterligare sin produktion genom att lägga till en ny vingård belägen i S’Anestasia, som planterades med Granatza, en grön druvsort, hemmahörandepå Sardinien.

“The first thing I noticed when I arrived was the beauty of the landscape. I inhaled the fresh spring air as I admired the stunning peaks of Monte Gonare. It was love at first sight. I immediately felt a connection between myself and the land. “The wine here will surely be good”, I said to myself.” – Franceso Sedilesu

ITALIEN

Det enda land där druvor odlas och vin produceras i alla landets olika regioner

Vinnäringen är viktig för Italien. Landet har lyckats behålla sin nationella identitet genom att bibehålla de inhemska druvorna och förfina sina viner genom århundraden istället för att hoppa på diverse trender genom åren. Italien är det enda land som på den svenska marknaden lyckas vara populärt i samtliga prislägen, från det billigaste till det dyraste.

Fakta

Producent:

Cantina Teularju

Vinmakare:

Francesco och Giovanni Sedilesu

Grundades:

2017

Land:

Italien

Region:

Sardinien

Yta:

8 ha

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ