Full kontroll på hela kedjan

Azienda Agricola Le Manzane

Le Manzane är ett av få vinerier i DOCG Conegliane Valdobbiadene som har kontroll över hela tillverkningskedjan – från odling, vinifiering och buteljering till försäljningen av de färdiga vinerna.

Via Maset, 47/B, 31020 S. Pietro di Feletto, Italien

www.lemanzane.com/

Le Manzane är en familjeägd egendom som ligger i den lilla byn San Pietro di Feletto. Byn är belägen nära Dolomiternas sluttningar, långt norrut i Veneto, ca 10 mil rakt norrut från Venedig. Idag ägs och drivs egendomen av Ernesto Balbinot som är den tredje generationen på vingården.

Egendomen innefattar strax över 30 hektar egen mark och fokus ligger på att producera mousserande viner. Produktionen domineras av Prosecco, men det görs även en del Frizzante och en mindre del av röda och vita stilla viner. Sedan 1992 bedriver man, tillsammans med Experimental Institute for Viticulture of Conegliano, ett forskningsarbete gällande olika druvsorter och kloner som lämpar sig bra i Veneto och trakterna kring Conegliano. Cirka 6 000 vinstockar av “experimentkaraktär” har planterats.

ITALIEN

Det enda land där druvor odlas och vin produceras i alla landets olika regioner

Vinnäringen är viktig för Italien. Landet har lyckats behålla sin nationella identitet genom att bibehålla de inhemska druvorna och förfina sina viner genom århundraden istället för att hoppa på diverse trender genom åren. Italien är det enda land som på den svenska marknaden lyckas vara populärt i samtliga prislägen, från det billigaste till det dyraste.

Fakta

Producent:

Azienda Agricola Le Manzane

Vinmakare:

Massimo Mestriner

Grundades:

1958

Land:

Italien

Region:

Veneto

Yta:

50 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ