Det nya huset Neri

Casanova di Neri

Vinhuset har inget att göra med den berömde kvinnotjusaren från Venedig men vinerna är lätt lika charmiga! Toppviner i modern stil med Toscana i fokus.

Casanova di Neri grundades 1971 av Giovanni Neri då han köpte en egendom på 12 hektar i Montalcino. Sedan dess har egendomen successivt växt då man köpt vingårdar som uppfyllt de högt ställda kraven att producera druvor av hög kvalitet för att ge viner med stor karaktär. Egendomen omfattar nu 60 hektar uppdelade på fem olika huvudsakliga lägen: Pietradonice på den sydöstra delen av Montalcino, Le Cetine på den södra delen, Cerretalto på den östra delen, Fiesole i närheten av den nya källaren, mittemot staden Montalcino samt Podernuovo på 450 meter över havet.

1991 tog sonen Giacomo Neri över ledning och vinmakning i samma anda som sin far. Fullt fokus på den bästa kvaliteten i druvorna, modern vinmakning och noga utvalda ekfat, allt med respekt för traditionen. Resultatet är viner i toppklass i modern stil, men som samtidigt har ett ytterst toskanskt uttryck.

ITALIEN

Det enda land där druvor odlas och vin produceras i alla landets olika regioner

Vinnäringen är viktig för Italien. Landet har lyckats behålla sin nationella identitet genom att bibehålla de inhemska druvorna och förfina sina viner genom århundraden istället för att hoppa på diverse trender genom åren. Italien är det enda land som på den svenska marknaden lyckas vara populärt i samtliga prislägen, från det billigaste till det dyraste.

Fakta

Producent:

Azienda Agricola Casanova di Neri

Vinmakare:

Giacomo di Neri

Grundades:

1971

Land:

Italien

Region:

Toscana

Yta:

60 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ