Med passion för vinet, naturen och livet

Aphros Wine

Vasco Croft är arkitekten som blev en passionerad vinmakare. Med stor målmedvetenhet, en tydlig vision om balans och harmoni i naturens och livets alla element driver han Aphros Wine. Rykten säger att Vasco i själva verket är en faun som lever livet på egendomen omgiven av vackra nymfer! Vasco önskar att detta kunde vara sant men menar att verkligheten som vinproducent ser något annorlunda ut.

“Water flows, wind blows, birds fly, plants grow. In every human being there is the inner call to be one with nature, with the natural truth of one’s being. There is also an inborn desire to create something unique where our joy may be passed on to others.”

En stor tro på Steiners läror inom biodynami och en helhetssyn på vinodling, natur, kretslopp och biodiversitet är grundpelarna för Vasco Croft – mannen bakom Aphros wine. Quinta do Casal do Paco har funnits i familjens ägo sedan 1600-talet och det var där Vasco 2003 startade Aphros wine. Sedan dess har han köpt ytterligare två egendomar och idag består den av 20 hektar vingårdar.

I det ursprungliga vineriet så har man återgått till urgamla metoder och jobbar helt utan elektricitet. Man fottrampar druvorna i granitlagares och lagrar vinerna i gamla amforor. Man har också ett modernt vineri med rostfria ståltankar där man vinifierar den största delen av produktionen. Detta är en av få ekocertifierade egendomar i Portugal och utan tvekan ett av de mest spännande namnen i Vinho Verde!

>> Intervju med Vasco Croft

PORTUGAL

Det lilla landet med den stora bredden på vinstilar och druvsorter

I Portugal finna allt från lätta och friska Vinho Verde-viner till täta och kraftfulla portviner. Det här är ett land på framgång där det produceras spännande viner med ursprungskaraktär och personlighet i fler och fler av landets regioner.

Fakta

Producent:

Adega Aphros Wine

Vinmakare:

Vasco Croft och Miguel Viseu

Grundades:

2003

Land:

Portugal

Region:

Vinho Verde

Yta:

20 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ