2023-06-05

Nytt guld till Sveriges bästa vita vin

Magic Mountain är Sveriges bästa vita vin i prisklassen +140 kr. Vinet fick ta emot guldmedaljen när resultatet av Vinordic Wine Challenge meddelades för några veckor sedan. Rekordmånga viner deltog i tävlingen som avgörs genom en blindprovning av en erfaren jury och till slut stod Magic Mountain som vinnare.

– För andra året i rad prisas Magic Mountain Vinordic Wine Challenge. Det är ett fint och hedrande pris som gläder både oss och Johannes Leitz, säger producentansvarige Josef Andirik. Vi har arbetat tillsammans med Johannes sedan 2007 och det är verkligen en rolig resa! De viner han producerar håller ständigt samma höga kvalitet, oavsett prisnivå, och det är tydligt att hårt arbete i vingårdarna lönar sig.

bästa vita vin

Leitz Magic Mountain är 100% Rieslingdruvor från olika vingårdslägen på Rüdesheimer Berg. Det är branta sluttningar med mager jordmån som främst består av kvarts och skiffer, vilket ger koncentrerade och mineraldrivna viner med både djup och fräschör, precis så som vi gärna beskriver Magic Mountain.

Magic Mountain Riesling 2021 är ett hyllat vin, som redan i december fick ta emot första priset på Allt om Vins tävling Årets Vinare. Det är också etta på Vinbetygets topplista över de bästa vinerna just nu i prisklassen +140 kr. Med detta som bakgrund vågar vi påstå att detta är Sveriges bästa vita vin just nu.

Leitz Magic Mountain Riesling 2021 står på den tyska hyllan på Systembolaget och kan beställas med nr 70626, pris 164 kr (alk. 12,5%).

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ