2022-04-13

Sveriges bästa alkoholfria viner

Årets Vinordic Wine Challenge avgjordes förra veckan och en av de stora vinnarna var vår tyske producent, Johannes Leitz, som prisades för två av sina alkoholfria viner. Vinordic Wine Challenge är Sveriges största vintävling och den enda som är EU-certifierad. Målet är att hitta de mest prisvärda vinerna i landet. Alla viner provas blint av en erfaren och kunnig jury bestående av svenska vinskribenter.

bästa alkoholfria viner - Eins Zwei Zero Riesling

Det blev både guld och silver till två av Leitz alkoholfria viner. Guldmedaljen gick till Eins Zwei Zero Riesling och silvermedaljen fick Eins Zwei Zero Rosé ta emot. Detta är alltså Sveriges bästa alkoholfria viner. Båda vinerna har avalkoholiserats med hjälp av en skonsam process, sk. vakumdestillering, som bevarar de naturliga och fruktiga aromerna i vinerna. Johannes Leitz fokus är, och har alltid varit, att producera viner av hög kvalitet. Kvalitet genomsyrar all produktion, så även bland de alkoholfria vinerna.

Båda dessa alkoholfria viner är ett mycket bra alternativ för den som av olika orsaker inte kan, eller vill, dricka alkohol. Vinerna passar utmärkt till skaldjur och olika fiskrätter, till sushi och kryddstarka asiatiska rätter, men också som sällskapsvin och aperitif.

Eins Zwei Zero Rosé Vinordic alkoholfritt

– De alkoholfria vinerna från Leitz har fått mycket uppmärksamhet, både internationellt och här i Sverige. Att få ta emot dessa priser är verkligen ett kvitto på att Leitz lyckas producera bland de bästa alkoholfria alternativen idag, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Det är inte första gången som Leitz prisas i Sverige. Förutom internationella utmärkelser har man tidigare år blivit utsedd till Årets Vinhus både 2016 och 2020. År 2020 fick man även ta emot det prestigefulla priset Gyllene Glaset av tidningen Allt om Mat. Båda dessa alkoholfria viner finns också som mousserande alternativ på praktiska burkar, på Systembolaget.

Vinerna från Leitz finns på de flesta Systembolag och kan beställas.
Leitz Eins Zwei Zero Riesling – nr 11901 – pris 69 kr
Leitz Eins Zwei Zero Rosé – nr 19024 – pris 69 kr

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ