2015-11-09

Seghesio fick Gyllene Glaset 2015

Seghesio fick Allt om Mat:s vinpris Gyllene Glaset 2015 med motiveringen ”Denna producent står stadigt fast vid sin strävan att göra viner med kvalitet, ursprung, balans och elegans och därmed gör de sig till druvsorten zinfandels främsta uttolkare.”

– Valet av Seghesio var egentligen rätt enkelt. I en flod av Zinfandel med ursprung i såväl Kalifornien som Italien, är det Seghesio, med sina italienska rötter, som visar vad zinfandeldruvan kan åstadkomma när den behandlas seriöst. Bredvid dem framstår merparten av zinfandelvinerna som mediokra. Seghesio bemästrar att göra vin med kvalitet, ursprung och en utsökt balans, säger Jan Holmström i Allt om Mat:s vinprovargrupp.

– Gyllene Glaset är en härlig och viktig belöning för det hårda kvalitetsarbete som Seghesio dagligen utför i sina vingårdar. Ett arbete som lagt grunden för svenska vinentusiasters uppskattning av Seghesio Zinfandel. Vi är glada och stolta över den resa vi har gjort tillsammans sedan starten 1999. En resa som tog sin början i en tid då Zinfandel sällan togs på allvar.

Juryn för Gyllene Glaset består av Allt om Mat:s vinprovargrupp; vinskribenterna Jan Holmström, Gunilla Hultgren Karell, Marie Oskarsson och Magnus Waern.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ