2021-10-27

Resultatet av ett generationsskifte

Domaine Santa Duc grundades 1874 och är idag en av de mest erkända producenterna i Gigondas och södra Rhônedalen. Yves Gras har med stor framgång drivit familjeföretag framåt. Nu har det blivit dags för hans son, Benjamin Gras den sjätte generationen, att kliva fram i rampljuset.

Generationsskiftet innebär en möjlighet att kunna ta vara på all den kunskap som Yves besitter och samtidigt kombinera den med Benjamins nya idéer. Samarbetet dem emellan gör att utvecklingen ständigt går framåt. Yves kan området, druvsorterna, jordmånen och terroiren utantill. Benjamin tillför kunskap genom att både ha utbildat sig i närtid och rest jorden runt för att få inspiration från andra områden. Sammantaget blir kombinationen en nedärvd respekt och kunskap för traditionen och yrket, blandat med ett modernt, ungt yrkesutövande med nya tekniker och idéer.

Årgång 2020 av Côtes du Rhône les Vieilles Vignes är ett lysande exempel på vad som kan ta form i ett generationsskifte. Flaskan har fått ett ansiktslyft med en helt ny design på etiketten och med tillägget ”Famille Gras”. Här vill de helt enkelt förstärka att det är en familj som står bakom vinet, inte ett varumärke. Innehållet i flaskan bjuder på betydligt mer kraft och smak än tidigare årgångar. Frukten är tydlig, likaså de generösa smakerna av hallon, blåbär, peppar och lakrits. Det finns en stark igenkänning i årgång 2020, men visar också på en fin kombination av ett möte mellan det nya och det gamla.

”Familjen och traditionen har alltid varit viktig för oss, säger Benjamin Gras, vilket vi vill lyfta i den nya designen. Det här är en klassiker i ny tappning och det är med glädje och stolthet vi nu skickar upp flaskorna till er i Sverige.”

Ny årgång - Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes 2020

Côtes du Rhône les Vieilles Vignes 2020 är en blend av 75% Grenache, 20% Syrah samt 5% Cinsault. Vinstockarna är gamla – över 40 år. Det är 100% ekologiskt odlade druvor som växer i en jordmån med framförallt röd lera. Jordmånen i kombination med lagring på ståltank ger vinet en rik och generöst fruktig karaktär. Egendomen består idag av drygt 31 hektar vingårdar varav lite mer än hälften ligger i Gigondas och resterande hektar är Châteaneuf-du-Pape, Côtes du Rhône Villages och Vin de Pays. De flesta vingårdarna på egendomen odlas sedan början av år 2000 helt ekologiskt och idag även biodynamiskt.

Côtes du Rhône les Vieilles Vignes 2020 finns i ett 50-tal Systembolagsbutiker runt om i Sverige och kan beställas med artikelnummer 73018, pris 124 kr, alk. 14,5 %.

Hyllat vinhus med prisade viner!
Årets Vinhus 2017 – Domaine Santa Duc
Guld i kategorin Årets bästa ekologiska vin 2016 och 2017 – Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes
Silver i kategorin Årets bästa ekologiska vin 2017 – Gigondas Aux Lieux Dits
Silver Årets Röda Vin 2018 – Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes
Silver Årets bästa ekologiska vin 2018 – Santa Duc Côtes du Rhône les Vieilles Vignes

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ