2020-06-01

Nyhet! Leitz alkoholfria rosa bubblor på burk

Idag, den 1 juni, lanseras ett nytt alkoholfritt vin från Johannes Leitz. Denna gång är det ett mousserande rosévin som förpackats i en praktisk och miljövänlig aluminiumburk. Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé med sin krämiga mousse och friska smaker av smultron och vinbär passar utmärkt som aperitif eller till fisk och skaldjur. Passar perfekt i sommarens picknickkorg!

Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé

Äntligen kommer ett nytt, alkoholfritt och mousserande vin från Johannes Leitz. Dessa rosa bubblor förpackas i en 25 cl miljövänlig aluminiumburk och finns från och med den 1 juni på hyllan på Systembolaget. Tack vare den skonsamma avalkoholiseringsmetoden (sk. vakumdestillation) som Leitz använder sig av lyckas man bevara de naturliga och fruktiga aromerna i de alkoholfria vinerna. Johannes Leitz fokus är, och har alltid varit, att producera viner av hög kvalitet. Kvalitet genomsyrar all produktion, så även bland de alkoholfria vinerna.

Leitz Eins Zwei Zero Sparkling Rosé har friska och fruktiga toner av smultron och vinbär och för tankarna till en ljummen sommarkväll i bersån. Avslutningen är både välbalanserad och fräsch med en fin och krämig mousse. Vinet består till 100 % av Pinot Noir.

– Det är verkligen roligt att vi får vara med på Johannes Leitz alkoholfria resa och se hur produktionen utvecklas. Att vi får vara först i Sverige med att lansera ett alkoholfritt, mousserande vin på burk är fantastiskt, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Leitz alkoholfria serie är ett mycket bra alternativ för den som av olika orsaker inte kan, eller vill, dricka alkohol. Vinerna passar utmärkt till skaldjur och olika fiskrätter, till sushi och kryddstarka asiatiska rätter, men också som sällskapsvin och aperitif. Den nya alkoholfria burken passar utmärkt i picknickkorgen.

Från den 1 juni finns Leitz Eins Zwei Sparkling Rosé på burk på Systembolaget och kan beställas med artikelnummer 19025 för 27 kr, 1 kr pant. Övriga alkoholfria viner från Leitz som finns tillgängliga på Systembolaget, Ica och Hemköp är
Eins Zwei Zero Riesling, nr 11901, 69 kr
Eins Zwei Zero Rosé, nr 19024, 69 kr

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ