2017-06-20

Calera på prispallen igen

”Best Value” till Calera Pinot Noir för andra året i rad på Vinordic Wine Challenge 2017. Calera Pinot Noir 2014 prisades med både ”Best Value” och ”Silver Trophy” i kategorin Rött vin 250 kr och uppåt. Tävlingen arrangeras av Vinordic i samarbete med tidningen Allt om Vin med målet att hitta Sveriges mest prisvärda viner. Detta är Nordens enda EU-certifierade vintävling.

– Josh Jensen har åter igen producerat ett elegant vin med mycket mineralitet och fantastisk frukt. Det är fantastiskt roligt att Calera Pinot Noir för andra året i rad får pris på Vinordic Wine Challenge, säger Johan Lidby.

Josh Jensen är mannen bakom vingården Calera Wine Company, söder om San Fransisco. Med influenser från sitt arbete i Bourgogne hos Domaine de la Romanée Conti och Domaine Dujac i Frankrike letade Josh i många år efter den perfekta vingården i Kalifornien med en jordmån av främst kalksten i Kalifornien, vilket inte är helt vanligt. Hans mål var redan från första början att producera förstklassiga amerikanska Pinot Noir-viner men med en fransk stil. Vingården som till slut blev hans val ligger 670 meter över havet och är en av de högst belägna och svalaste vingårdarna i Kalifornien.

2014 var ett tufft år för Kaliforniens vinproducenter med tredje året på rad av torka samt höga temperaturer under både vår och sommar. Vinrankorna började känna av det varma och torra vädret på riktigt vilket gav en tidigare skörd än normalt och en relativt liten volym. Trots vädrets utmaningar lyckades Calera producera viner med mycket av den karaktäristiska Calerakänslan, dvs frukt, fräscht och elegans, vilket självklart även gäller för Calera Pinot Noir.

Calera Pinot Noir 2014 är ett medelfylligt vin med stor smakrikedom, mycket frukt och toner av både hallon och smultron. Elegant och fräscht i sann Calerastil. Vinet finns på de flesta Systembolag runt om i landet men går också att beställa med artikelnummer 87282 för 275 kr.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ