2018-11-13

Låt oss presentera årgång 2007 av Champagne Salon

Efter en mild vinter blev april precis så bra som hade önskats av Champagne Salon. Blomningen var perfekt. Juni och juli bjöd på långa dagar med mycket solsken. Solsken absorberades av den krithaltiga jordmånen, vilket gjorde att jorden behöll värmen ända in i ett kallt augusti. Den första tanken var att börja skörda där och då, men Salon kom på bättre tankar och lät tålamodet tala. Magkänslan var rätt och solen kom med full kraft och energi. När den något osäkra växtsäsongen kom till ända var resultatet perfekt mogna druvor av hög kvalitet och med balanserad syra.

Champagne Salon 2007 är elegant och nyanserad med en fin mineralrik sälta och ett långt komplext avslut. Här finns inslag av citrus, färska mandlar, mogna gula frukter och hasselnötter. Vinet lanseras i en upplaga om endast 120 flaskor på Systembolaget i små partier den 7 december med artikelnummer 90429 för 3 999 kr.

Monocru, monocépage och millesimé

Champagne Salon årgång 2007
Foto: Leif Carlsson

1905 är den första årgången av Champagne Salon. Champagneälskaren Aimé Salon är mannen bakom denna exklusiva och unika Champagne som endast produceras de år då druvorna håller högsta kvalitet. Salon är det enda vineriet i världen som inte producerar vin varje år. Övriga år ingår druvorna i den Champagne som produceras hos grann- och systerhuset Delamotte.

Herr Salon närde en dröm om att göra ett vin till sig själv och för sin egen njutnings skull. Druvorna till vinet skulle endast komma från en region, Côte de Blancs, från ett område Le Mesnil-sur-Oger och endast vara Chardonnay. Monocru, monocépage och millesimé (en by, en druvsort och bara årgångsbetecknat vin). Revolutionerande på den tiden men idén är densamma än idag. Nu, mer än 100 år senare, lanseras den 41:a årgången av Salon – årgång 2007.

Läs mer om Champagnehuset Salon.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ