2021-02-26

Alkoholfri nyhet på burk!

Måndag 1 mars, lanseras det fjärde alkoholfria vinet från Gyllene Glaset-vinnaren Johannes Leitz. Detta nya vin kommer finnas i Systembolagets fasta sortiment. Detta är det fjärde alkoholfria vinet och denna gång bubblar det i burken! Leitz Eins Zwei Zero Sparkling är ett mousserande vin med fina, mjuka bubblor och läskande smaker av citrus, vita blommor och örter.

Alkoholfritt mousserande vin

För fjärde gången lanserar nu Johannes Leitz ett nytt och alkoholfritt vin. Detta mousserande vin kommer i en 25 cl, miljövänlig, aluminiumburk och återfinns från och med den 1 mars på de alkoholfria hyllorna på Systembolaget. Vinet är varsamt avalkoholiserat genom sk. vakumdestillation och tack vare denna skonsamma metod lyckas Leitz bevara de naturliga och fruktiga aromerna även i detta alkoholfria vin. Johannes Leitz fokus är, och har alltid varit, att producera viner av hög kvalitet. Kvalitet genomsyrar all produktion, så även bland de alkoholfria vinerna.

Leitz Eins Zwei Zero Sparkling är ett friskt och fruktigt alkoholfritt vin som till 100% består av Riesling. I vinet finner vi smaker av citrus, vita blommor, gula stenfrukter och örter. De fina bubblorna ger ett extra lyft och fräschör i avslutningen. Packa ner i picknick-korgen, blanda alkoholfria drinkar, ta med i båten eller till stranden – ett svalkande och gott alternativ för den som söker ett alkoholfritt alternativ.

– Förra sommaren lanserades Johannes Leitz alkoholfria, mousserande rosévin på burk på Systembolaget. Det blev succé direkt och det är därför extra glädjande att vi nu får möjligheten att lansera ännu ett mousserande vin på burk, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Leitz alkoholfria serie är ett mycket bra alternativ för den som av olika orsaker inte kan, eller vill, dricka alkohol. Vinerna passar utmärkt till skaldjur och olika fiskrätter, till sushi och kryddstarka asiatiska rätter, men också som sällskapsvin och aperitif.

Från den 1 mars finns Leitz Eins Zwei Zero Sparkling på burk på Systembolaget och kan beställas med artikelnummer 1968 för 26 kr + 1 kr pant. Övriga alkoholfria viner från Leitz som finns tillgängliga på Systembolaget, Ica och Hemköp är
Eins Zwei Zero Riesling, nr 11901, 69 kr
Eins Zwei Zero Rosé, nr 19024, 69 kr
Eins Zwei Zero Sparkling Rosé, nr 19025, 26 kr + 1 kr pant (endast tillgänglig på Systembolaget)

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ