Nyhet

Linda Pérez provar Logan Chardonnay

“Tänk dig dofterna i ett orangeri. Toner av varmt citronskal, apelsinblommor, passionsfrukt, ett och annat solmoget fikon och jasmin. Allting så frodigt, friskt och energiskt. Precis som Logan Chardonnay 2018. En höghöjdsodlad chardonnay som balanserar vackert på linan mellan rikt fruktig koncentration och läskande elegans. Här finns mjuka, krämiga toner av saftig persika, plommon och äpple, likaså mineralitet och citruspigg syra. Allting tillsammans med den där läckra känslan av att kliva in i ett orangeri. Det här serverar jag mer än gärna till bakad torskrygg med hasselbackspotatis, ljumma men fortfarande krispiga sockerärter och brynt citronsmör.

“The same old thing. There’s plenty of that. Why make more?”
Peter Logan gjorde sitt första vin med idén om att gå sin egen väg. Han vill göra något nytt och spännande som var fantastiskt gott att dricka. Med stor känsla för unika växtplatser i Orange och Mudgee gör Peter viner som tjusar hela världen. Druvorna till Logan Chardonnay plockas från rika, vulkaniska jordar i ett av Australiens högst belägna vingårdslägen, Mount Canobolas.”
Hälsningar från Linda Pérez, vinskribent

Tre snabba frågor till Linda

Ett glas vin på krogen – vart går du?
Jag slår mig ner i baren på restaurang Agnes på Kungsholmen och låter sommelieren välja vin. På Agnes finns bara goda viner allt är schysst prissatt.

Bästa vintipset på husvin – vad har du alltid hemma?
Jag har alltid champagne på kylning och många gånger är det en flaska Louis Roederer Collection, för att jag älskar Roederer. Sedan har jag ofta en flaska Aphros Loureiro på lut, för att det är ett läckert insmickrande vin och både är ett mångsidigt matvin och gott att dricka som det är.

Vad förutspår du för vintrender?
Jag tror vi kommer se mer av hållbara, alternativa vinförpackningar framöver, så som exempelvis vin på burk. Jag tror också att nyfikenhet är en starkt växande trend. Både vad gäller att återupptäcka traditionella vinstilar och prova nymodigheter. Hoppas då vi kommer på hur gott det är att dricka välgjord sekt (bubbel från Tyskland), bra Pét Nat, grekiska viner på druvan assyrtiko och skalmacererat vin.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ