Nyhet

Bästa vita boxvinet

Bästa vita boxvinet! Full pott till Monti Garbi Soave från Boxtoppen som listar vinet som ny etta på sin topplista över vita boxar. ”Ett riktigt seriöst vin, från en riktig producent, som uppträder mycket snyggt i klassen.” skriver de i sin motivering.

Vinet kommer från den italienska producenten Tenuta Sant’Antonio i området Veneto. De fyra bröderna Castagnedi driver tillsammans egendomen som de tog över efter sin far för ett par år sedan. All hantering av det vita vinet sköts av bröderna själva, som har sin egen förpackningsmaskin. Vinet behandlas med precis samma kvalitetstänk som firmans övriga viner, utan onödiga tillsatser. Vinet går dessutom direkt från Tenuta Sant’Antonios lager till Sverige, utan mellanhänder. Helt klart en trygghetsgaranti för konsumenten.

Bästa vita boxvinet - Monti Garbi Soave

”Blommor och fläder integreras med citrus på en stenmineralisk bottenplatta. Sötman är återhållsam och smakfullt balanserad med en syrlig touch, tillsammans med vindar av tropiska frukter av persika, ananas samt päron. Det står snabbt klart att det här är ett seriöst vin och ett utmärkt vinval i boxklassen! Full pott! 5/5 poäng”, skriver Boxtoppen den 20 juni 2018.

Årgång 2017 har gett vinet en öppen och generös doft med inslag av citrus, persika och gula äpplen. Det är smakrikt och friskt med en stor fruktighet och bra fräschör. Monti Garbi Soave passar till det mesta i matväg såsom fisk, skaldjur, sallad eller som en aperitif. Vinet finns på flera Systembolag runt om i landet eller kan beställas med artikelnummer 2078 för 245 kr.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ