Ett projekt att bita i!

Rivar Mayer

”If you want to find wine, you must first find dirt.” Så står det på flaskorna av den första årgången av Rivar Mayers nya viner. Vinerna är resultatet av ett spännande och nytt projekt som vi gärna följer med stort intresse.

Miller Road, Healesville VIC 3777, Australia

www.indigowine.com/producer/empire-of-dirt/

När Ben Henshaw och den engelska importören Indigo Wines ville starta ett nytt projekt ”down under” vände de sig till Timo Mayer i Yarra Valley. Timo hoppade genast på idén. Han letade nämligen efter ett projekt åt sin son, Rivar, att ta hand om. Både Rivar och Timo gillade tanken att göra en helt ny serie med viner med fokus på Sauvignon Blanc och Cabernet Sauvignon från Yarra Valley. 2019 är den första årgången av dessa två viner som bär namnet Empire of Dirt.

Namnet på vinerna kommer från en textrad från låten Hurt, orginalversionen av bandet Nine Inch Nails. 2002 gjorde Johnny Cash en cover på låten som även blev hans sista singel. Ben Henshaw fastnade för frasen ”Empire of Dirt” och förklarar att varje vinmakare är sin egna kejsare över sina vingårdar och sin mark. Både han och Rivar tyckte det var ett passande namn till projektet. Den totala produktionen av vinerna 2019 var 4 400 flaskor.

Rivar Mayer

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Rivar Mayer

Vinmakare:

Rivar Mayer

Grundades:

2019

Land:

Australien

Region:

Yarra Valley

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ