Ett projekt med syfte att förmedla växtplats

Bloody Hill Villages

När sonen Rivar kom tillbaka till familjens egendom efter studier beslöt Timo att Rivar skulle få fria händer med att skapa ett eget projekt, för att lära sig mer om Yarra Valley’s olika distrikt. Timo själv har lärt känna olika vingårdar och dess ägare under alla hans år som vinmakare för olika producenter i distriktet, samma möjlighet ville han nu ge sin son. Här skapades den nya etiketten Bloody Hills Villages.

Miller Road, Healesville VIC 3777, Australia

www.timomayer.com.au/

Både Rivar och Timo gillade tanken på att göra en ny serie viner med fokus på att visa den stora mångfald av druvsorter och terroir som finns i Yarra Valley. Samtidigt ville de behålla sin egen identitet som egendomen redan skapat, därför adderade man ordet Villages till sin ursprungliga Bloody Hill-etikett. Här skapades Bloody Hill Villages. Det här är ett helt nytt projekt där Rivar kan ta del av Timo’s erfarenheter samtidigt som han utvecklas själv i sin egen personliga vinmakning.

2019 började Rivar att arbeta med två speciella vingårdar som ligger familjen nära om hjärtat. Syrah/Shiraz kommer från samma vingård som hans far alltid köpt frukt för Mayer Cabernet cuvéen i underregionen Coldstream. Sauvignon Blanc kommer från grann-vingården på andra sidan vägen till Bloody Hill i distriktet Healsville. Successivt har Rivar utökat med fler olika druvsorter och vingårdar för att verkligen lyckas förmedla den stora mångfalden som gör området så unikt.

 

 

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Rivar Mayer

Vinmakare:

Rivar Mayer

Grundades:

2019

Land:

Australien

Region:

Yarra Valley

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ