Urpsungstypiska fyndviner

Isaac Fernandez Selección

Isaac Fernandez svärfar var vinmakare på legendariska Vega Sicilia under 30 år. Det blev en fantastisk skola och väg in i branschen för Isaac. Efter många års arbete i Ribera del Duero och som flitigt anlitad konsult startade han upp det spännande projektet Isaac Fernandez Selección. En fantastisk portfölj av viner med tydligt ursprung och strålande relation mellan pris och kvalité.

Villarroya de la Sierra , Spanien

Isaac Fernandez är en av de stora profilerna bland dagens vinmakare i Spanien. Med ett förflutet som vinmakare på Bodegas Mauro och Bodegas Neo var han också flitigt anlitad som konsult bland de mest namnkunniga egendomarna i Ribera del Duero.

År 2010 startade Isaac tillsammans med Aurelio Cabestrero upp ett nytt projekt, Isaac Fernandez Selección. Målet var att skapa en produktportfölj av viner med fokus på inhemska och regionala druvsorter från regioner med unika egenskaper och terroir med stor potential. Vinerna är ursprungstypiska och karaktärsfulla i stilen med fin balans och komplexitet, det till priser som få kan matcha!

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Isaac Fernandez

Vinmakare:

Isaac Fernandez

Grundades:

2010

Land:

Spanien

Region:

Ribera del Duero

Yta:

10 hektar

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ