En stor Champagne är först och främst ett stort vin

Champagne Delamotte

På Delamottes familjevapen kan man läsa ”Vive et me ama”, ”Lev och älska mig”. En devis som i allra högsta grad går att översätta till Champagne Delamottes filosofi idag. Grundaren av Champagne Delamotte var fast övertygad om att ”en stor Champagne är först och främst ett stort vin”. Även det mottot finns kvar i tankarna idag.

Champagne Salon - Champagne Delamotte 5-7 rue de la Brèche d’Oger - 51190 Le Mesnil sur Oger – France

www.champagne-delamotte.com

Delamotte grundades 1760 av Francois Delamotte och är bland de äldsta Champagnehusen. Delamotte har haft många ägare under årens lopp, men drivs idag tillsammans med grannhuset Salon under kraftfull ledning av Didier Depond, en man med stor passion och en tydlig vision för Champagne. Didier arbetar med målet att göra Champagne som håller många år och som tål att lagras. ”Jag vill göra vin till mina barn och barnbarn, vin som de kan dricka och njuta av om 50 år”, säger han i en intervju.

De år som grannhuset inte producerar någon Salon, ingår dessa druvor i Delamottes produktion. Årligen framställs ca 800 000 flaskor hos Delamotte. Totalt arbetar elva personer på egendomen med målet att skapa en Champagne som präglas av elegans, fruktighet och generositet.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Champagne Delamotte

Vinmakare:

Michel Fauconnet

Grundades:

1760

Land:

Frankrike

Region:

Champagne

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ