Ballard Lane

2717 Aviation Way, Santa Maria, CA 93455

www.ballardlane.com/

Staden Ballard, en före detta hållplats för diligens i Wells Fargo, grundades 1880 med stora drömmar om att bli en framtida metropol. Ibland har dock historien en annan plan. Medan Ballard är det äldsta samhället i den berömda Santa Ynez-dalen på Kaliforniens centrala kust, är det också det minsta, trots grundarnas drömmar. Samhället fick sitt namn efter William Ballard, som drev Wells Fargo-stationen från 1862 till 1870. Även om Ballard fungerade som kopplingspunkten mellan landsbygds- och kustsamhällen, växte den aldrig som sin granne Santa Barbara, och är nu ungefär som den var för över 100 år sedan.

Idag är Ballard en kombination av sömnig by medan det omgivande området är känt för sin blomstrande och välrespekterade vinindustri och var med i filmen ”Sideways”. Vingårdar, kust och rancher smälter samman sömlöst genom vägar som lokalbefolkningen kallar ”lanes”. I slutändan leder många av dessa vägar till Ballard.

Närheten till Stilla havet säkerställer att varma dagar kyls av havsvindar, vilket ger optimala odlingsförhållanden. Storleken på området, cirka ca 40 mil lång, skapar en stor mångfald av jordmån och altitud, vilket bidrar till den unika karaktären hos Ballard Lanes viner.

USA

Den största vinproducerande delstaten är Kalifornien

Kalifornien, Oregon och Washington State är de tre största vinproducerande delstaterna i USA. Av dessa tre är Kalifornien störst. Med sin närhet till det kalla Stilla Havet i väster och den heta öknen i öster samt det nästan svenska klimatet i norra delarna och Mexico i söder finns det förutsättningar för många olika druvsorter och stilar. Från att tidigare ha gjort nästan enbart rika, superfruktiga och överväldigande viner finns det idag härligt eleganta och fräscha viner från olika jordmånstyper och klimat.

Fakta

Producent:

Ballard Lane

Vinmakare:

John Crandall

Grundades:

Land:

USA

Region:

Central Coast

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ