Örtcrème
En smarrig och enkel, grön och skön örtcrème. Servera som förrätt med grillad sparris eller räkor. Crèmen är perfekt att förbereda, minst några timmar innan servering. Om du har tid, låt den gärna få stå och gotta till sig i kylen över natten! Örtigheten och syran i crèmen passar utmärkt till Brancaias Il Bianco eller Gamlitz Sauvignon Blanc.
Ingredienser
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk hackad dill
- 2 msk finskuren gräslök
- 1 msk hackad dragon
- saft och zest av en halv citron
Gör så här:
1. Finhacka alla kryddorna. Blanda majonnäs och crème fraiche.
2. Rör ihop kryddor och majonnäsblandningen till en fin grön créme.
3. Smaka av med citronzest och saft, samt salt och pepper.
4. Förbered gärna ett par timmar innan, eller till och med dagen före. Då hinner alla smaker blanda sig ordentligt och kommer till sin rätt.
5. Lägg grön sparris på grillen och vänd ett par gånger. Servera direkt med örtcrème på toppen.