Vin från kalksten

När Ludwig Neumayer bestämde sig för att fortsätta sina föräldrars bondgård som enbart vingård i början på 1980-talet fanns inte vinodlingsregionen Traisental. Tillsammans med sin bror Karl började arbetet med att sätta området på vinkartan. Det dröjde inte länge förrän den blygsamma Traisental fann sig i recensioner från Robert Parker, Decanter och andra välkända publikationer tack vare Ludwig och Karl Neumayer. Idag förvaltar bröderna över 10,5 hektar vingårdar. Det mesta är Grüner Veltliner och Riesling samt en del Weissburgunder och Sauvignon Blanc. Brödernas viner kännetecknar deras specifika jordmån som består av dominerande kalksten. Ludwig och Karl har även valt att kalla deras toppviner från Grüner Veltliner och Riesling, Wein vom stein, enkelt översatt till vin från sten.

Vingårdarna som består av terrasser har man alltid odlat ekologiskt men inte valt att certifiera sig.

Alla viner vinifieras på samma sätt, Ludwig som är vinmakare använder sig bara av rostfritt stål, spontanjäsning och en lång tid på jästfällningen. Sedan är det dom specifika vingårdslägena som talar i flaskan.

ÖSTERRIKE

Landet där antal druvodlare per capita är högst i världen

Vinframställning i Österrike är en gammal och stolt tradition. Produktionen är än i dag uppdelad i små enheter. De flesta nuvarande vingårdarna var ursprungligen blandade lantbruk med grönsaker, säd eller boskap. Drygt hälften är mindre än fem hektar. Vin från Österrike är inte en massprodukt, varje flaska bär den enskilda vingårdens prägel. Vindistrikten ligger vid foten av alperna i öster, med optimala klimat– och jordmånsförhållanden.

Fakta

Producent:

Weingut Neumayer

Vinmakare:

Grundades:

Land:

Österrike

Region:

Traisental

Yta:

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ