Nytänkande med rötter i traditionerna

Vins el Cep

Den första producenten som producerade biodynamisk Cava i Penedès med druvor från några av områdets äldsta vinstockar. Egendomen har anor så långt tillbaka som 1499. Nuvarande projektet startades 1980 av fyra familjer från området.

Can Llopart de les Alzines, 08770 Espiells, Barcelona

vinselcep.com/

Pressmaterial

Vins el Cep är en av pionjärerna i Penedès när det gäller ekologisk och biodynamisk odling, man var först med att producera en biodynamisk Cava. Projektet startades 1980 av fyra familjer, Esteve, Parera, Carreras, Masana, som alla var goda vänner och som alla hade en lång familjehistoria av vinodling och vinproduktion. Egendomen Can Castany grundades 1448 och ägs av familjen Masana. Här finns några av områdets äldsta vinstockar. De övriga tre egendomarna har också de en mycket gammal historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet. När Vins El Cep grundades av dess fyra familjerna behövde man en gemensam plats att producera och lagra vinerna, man hittade en egendom i Llopart de les Alzines med anor tillbaka till 1499 där man etablerade sitt vineri. Hela produktionen kommer från de drygt 100 hektar vingårdarna som man äger.

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Vins El Cep

Vinmakare:

Grundades:

1980

Land:

Spanien

Region:

Penedès

Yta:

100 hektar

Webbplats:

vinselcep.com/

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ