Bring back the funk

Timo Mayer

Naturligt och enkelt men med finess och elegans, så beskrivs Timo Mayers viner av dem som har förmånen att få tag i en flaska av hans hett eftertraktade viner.

Timo Mayer föddes i Tyskland, i en familj som odlat vin i flera generationer. Vin var dock inget han från början ville syssla med utan han gav sig ut i världen och reste istället. Ödet ville till slut annorlunda och han träffade sin blivande fru som är från Australien. De bestämde sig för att bosätta sig i Yarra Valley, i södra Australien. Intresset för vin fanns kvar hos Timo och hans arv hann i fatt honom. Han började arbeta hos flera av de mest meriterade producenterna i området samtidigt som han startade upp sin egen vinproduktion. År 2000 började han äntligen producera viner under egen etikett.

Vingården är knappt tre hektar stor (eller liten) och är planterad på det han själv kallar “the Bloody Hill”. Det är en brant sluttning där han planterat Pinot Noir, Chardonnay, Syrah och lite Cabernet Sauvignon. På senare år har han även börjat plantera och experimentera med druvsorterna Nebbiolo, Gamay, Sangiovese och Merlot.

Timos vinstil är naturlig och enkel med finess och elegans som ledord. Här finns en tydlig struktur som banar väg för finstämd frukt och energifyllda viner, eller för att citera Timo själv: “Bring back the Funk”. Timo hyllas enhälligt i sitt adoptivland och vinerna är hett eftertraktade.

>> Läs mer om Timo Mayer.

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Timo Mayer

Vinmakare:

Timo Mayer

Grundades:

2000

Land:

Australien

Region:

Yarra Valley

Yta:

3 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ