Ett projekt med syfte att förmedla växtplats!

Bloody Hill Villages

När sonen Rivar kom tillbaka till familjens egendom efter studier beslöt Timo att sonen Rivars skulle få fria händer med att skapa ett eget projekt där han kunde lära sig mer om Yarra Valley’s olika distrikt. Så som Timo själv fått ynnesten att lära känna olika vingårdar och dess ägare under alla hans år som vinmakare för olika producenter i distriktet.

Miller Road, Healesville VIC 3777, Australia

www.timomayer.com.au/

Både Rivar och Timo gillade tanken att göra en ny serie med fokus på att visa den stora mångfaldiga druvsorter och dess terroir som finns i Yarra Valley. Samtidigt ville de spara deras identitet som egendomen redan skapat, därav adderade man ordet Villages till Bloody Hill etiketten och helt plötsligt hade man skapat Bloody Hill Villages. Ett nytt koncept där Rivar kan ta del av Timo’s erfarenheter av olika egendomar och dess olika terroir för varje distrikt samt utvecklas sin egen lärdom i det rent geografiskt stora benämningen så kallad Yarra Valley.

Rivar beslöt sig år 2019 att börja jobba med 2 speciella vingårdar som ligger familjen närma om hjärtat. Syrah/Shiraz från vingården hans far alltid köpt frukt för Mayer Cabernet cuvéen i under regionen Coldstream samt Sauvignon Blanc från grann vingården på andra sidan vägen till Bloody Hill i distriktet Healsville. Successivt har Rivar utökat med fler olika druvsorter samt vingårdar för att verkligen lyckas förmedla den stora mångfalden som gör området så unikt.

 

 

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Rivar Mayer

Vinmakare:

Rivar Mayer

Grundades:

2019

Land:

Australien

Region:

Yarra Valley

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ