Mästare på Chardonnay och Pinot Noir

Kistler Vineyards

Steve Kistler är en man med stor integritet vars passion riktar sig till vingårdarna och vineriet.  Man glömmer inte sin första flaska Kistler!

 

Tips – Bli medlem i Vinklubben för att ta del av vårens två kommande lanseringar med viner från denna mytomspunna egendom.
>> Bli medlem!

4325 Santa Rosa Avenue, Santa Rosa, Kalifornien

www.kistlervineyards.com/

Egendomen grundades 1978 av Steve Kistler, då han köpte mark och byggde ett litet vineri högt uppe på Mayacamas Mountain. Under de drygt 45 år som gått har Kistler tillsammans med sin kollega och delägare Mark Bixler utvecklat egendomen till en av de mest eftertraktade chardonnayproducenterna i USA.

Sedan början på 2000-talet har de också etablerat sig som en av de absoluta topparna gällande produktion av Pinot Noir viner från Sonoma Coast och Russian River valley. De var pionjärer med att söka vingårdslägen långt ut nära den karga och svala Stilla Havskusten. Redan på 90-talet planterade man vingårdar utanför det lilla samhället Bodega. Allt vin är allokerat och sålt på förhand.

Robert Parker har skrivit följande om egendomen: ”Given the breadth of Chardonnays and Pinot Noirs produced by Steve Kistler, he is the undeniable master of these two varietals in California”. Under årens lopp har Steve och Mark byggt upp ett enormt förtroendekapital hos de ledande druvodlarna i Sonoma. Detta har i sin tur lett till att Kistler har fått tillgång till en rad av områdets bästa vingårdar, som han i mångt och mycket har hjälpt till att sätta på den Kaliforniska vinkartan.

Vinifikationerna är klassiskt burgundiska med fatjäsning, naturlig jäst, full malolaktisk jäsning och butlejering utan vare sig klarning eller filtrering. Vinerna utvecklas med stort behag på butelj. Nu fokuserar Steve främst på sitt nya projekt Occidental Wines där Jason Kesner sköter vinmakningen. Han har gått sida vid sida med Steve de senaste 10 åren.

USA

Den största vinproducerande delstaten är Kalifornien

Kalifornien, Oregon och Washington State är de tre största vinproducerande delstaterna i USA. Av dessa tre är Kalifornien störst. Med sin närhet till det kalla Stilla Havet i väster och den heta öknen i öster samt det nästan svenska klimatet i norra delarna och Mexico i söder finns det förutsättningar för många olika druvsorter och stilar. Från att tidigare ha gjort nästan enbart rika, superfruktiga och överväldigande viner finns det idag härligt eleganta och fräscha viner från olika jordmånstyper och klimat.

Fakta

Producent:

Kistler Vineyards

Vinmakare:

Jason Kesner

Grundades:

1978

Land:

USA

Region:

Sonoma

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ