En dynamisk duo

Domaine Frantz Chagnoleau

En timme söder om Lyon hittar vi denna dynamisk duon – Frantz och Caroline. Ett talangfullt par som driver sin egendomen helt enligt gamla traditioner. Vit bourgogne från några av de bästa Chardonnaylägena i världen.

Le Carruge, 18 Chemin Des Prés, 71960 Pierreclos

www.domainefrantzchagnoleau.fr

Pressmaterial

Frantz startade egendomen 2010 tillsammans med sin sambo Caroline. Målet från start var att producera viner som uttrycker vingårdarnas olika terroir fullt ut och man har sedan starten 2010 arbetat helt ekologiskt. 2013 fick egendomen sitt ekologiska certifikat och målet är att arbeta så naturligt som möjligt både i vingårdarna och i vineriet.

Caroline jobbar även som vinmakare på Héritiers du Comte Lafon. Dominique Lafons roll som vän och mentor har också haft stort inflytande på det sätt man arbetar. Frantz och Caroline är oerhört fokuserade och precisa i sitt arbete. Här lämnas inga detaljer åt slumpen! Alla vingårdar skördas för hand. Varje enskild vinranka får därför möjligheten att utvecklas i sin egen takt och druvorna plockas först när de är redo.

Paret arbetar med flera olika fatmakare och Frantz försöker hitta den perfekta matchningen till varje specifikt vingårdsläge. Vinerna är rena och precisa med mycket mineraler.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Frantz Chagnoleau

Vinmakare:

Frantz Chagnoleau och Caroline Gon

Grundades:

2010

Land:

Frankrike

Region:

Bourgogne

Yta:

8,4 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ