Ett stycke världsklass!

Domaine Francois Raveneau

Vinerna från Raveneau är bland de mest efterfrågade vinerna i Sverige. Efterfrågan är många gånger större än tillgången och vinerna har ett rykte i toppklass. Det kan man inte riktigt ana när man besöker dem. Det är en helt vanlig jordbrukarfamilj som arbetar varje dag i vingårdarna med stor ödmjukhet för vad de håller på med.

9, Rue de Chichée, 89800 Chablis

Domaine Francois Raveneau är, trots sin ringa produktion, en av Chablis absolut mest kända producenter. Egendomen drivs idag av bröderna Bernard och Jean-Marie och Francois var deras far. Till sin hjälp har de även Bernards dotter Isabelle som funnits med i företaget sedan 2010.

Raveneau bygger sin kvalitet på ett gediget och minutiöst arbete i vingårdarna, varsam vinifikation och lång lagring på ekfat innan buteljering. Vinerna visar upp en fantastik kombination av Chablistypisk mineralitet och djup fruktighet. Elegans och nyansrikedom är ytterligare glosor som passar väl in på Raveneaus viner. Man har mark i appellationerna Chablis, Chablis 1:er cru Vaillons, Butteaux, Montmains och Montée de Tonnerre samt Grands Crus Blanchots, Valmur och Les Clos. Den årliga produktionen ligger på cirka 50 000 buteljer och hälften av vinerna går på export. Efterfrågan är mycket stor och samtliga viner allokeras.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Francois Raveneau

Vinmakare:

Familjen Raveneau

Grundades:

1948

Land:

Frankrike

Region:

Chablis

Yta:

9,5 hektar

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ