Hyllad okänd producent i toppklass

Domaine Daniel Bouland

Den tystlåtne Daniel Bouland hyllas av världens vinkritiker som en av de bästa i Beaujolais men få känner faktiskt till hans viner, vilket troligtvis bottnar i att det är svårt att få tag på vinerna som görs i små volymer. Marknadsföring är heller inget som ligger högt upp i prioriteringen.

Corcelette, 69910 Villié Morgon, Frankrike

Pressmaterial

Domaine Daniel Bouland är en mycket liten egendom som endast består av 7 hektar i Morgon, 0,8 hektar i Côte de Brouilly och 0,65 hektar i Chiroubles. Åldern på vinstockarna är generellt mycket hög. Daniel arbetar ekologiskt, jäser i öppna tankar med 100 % hela klasar. Han tillsätter ingen jäst och buteljerar vinerna ofiltrerat. För Daniel Bouland är det “old-school”-vinmakning som gäller. Vinerna är precisa och koncentrerade utan att maskera den fina mineralitet som denna terroir kan ge.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Daniel Bouland

Vinmakare:

Daniel Bouland

Grundades:

Land:

Frankrike

Region:

Beaujolais

Yta:

8,45 hektar

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ