Vingården med en den kalkrika jordmånen

Dolomite Wines

Familjen Drogemuller äger och brukar ett antal små vingårdslägen runt om på Paracombeplatån. Ett av dessa har fått namnet Dolomite. Namnet kommer från den relativt stora andelen Dolomitekalk i jordmånen.

294B Paracombe Road, South Australia 5132

Simon Lidby arbetade hos Paracombe Premium Wines i fem år och fick till slut möjligheten att arbeta med denna lilla vingård (ca en hektar) helt efter eget huvud. Simon kunde följa vingården genom hela växtsäsongen och var även ansvarig för att vinifiera vinet. Hans önskan och ambition var hela tiden att göra transparenta, eleganta viner med stor fräschör, vilket han lyckades väldigt bra med. Simon har, förutom att arbeta hos Paracombe, även gjort två skördar i Kalifornien tillsammans med Peter Seghesio på San Lorenzo Winery.

AUSTRALIEN

Ett av världens mest spännande och dynamiska vinländer

Vinindustri i Australien var från början just en industri. Ett fåtal riktigt stora spelare köpte frukten som druvodlarna producerade och paketerade detta i ett antal stora varumärken som spreds över världen. Stora, rika och fullmatade viner var det som dominerade. De senaste åren har det skett en enorm utveckling av antalet små vinproducenter som verkligen vill skapa viner som ska spegla sitt mikroklimat och sin region. Det nya Australien händer nu.

Fakta

Producent:

Dolomite Wines

Vinmakare:

Simon Lidby

Grundades:

Land:

Australien

Region:

Adelaide Hills

Yta:

0,6 hektar

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ