Kraft med balans

Château Ponzac

Familjen Molinié har bott i den lilla byn Carnac-Rouffiac sedan 1400-talet och har fortfarande starka kopplingar till de lokala vingårdarna och traditioner inom vinmakningen.

 

Lieu dit Le Causse, 46140 Carnac-Rouffiac

www.chateau-ponzac.fr/

Pressmaterial

1998 tog Matthieu Molinié över familjeegendomen efter att ha slutfört sina oenologistudier. Egendomen omfattar idag 29 hektar vingårdar varav cirka 90% är planterat med Malbec och resten är Merlot. Åldern på stockarna är idag drygt 25 år i genomsnitt. Jordmånen är dominerad av kalksten, lera och märgel men här finns också inslag av järnhaltig lera.

Vingårdarna är under omställning till ekologisk odling och man kommer från och med årgång 2019 vara ekologiskt certifierade. Fokus ligger på arbetet i vingårdarna och varje vingårdsläge vinifieras separat. Med ett läge precis mitt emellan Atlanten och Medelhavet skapas ett ”dubbelklimat” i Cahors. Kustklimat fram till juni som i juli övergår till ett medelhavsklimat ger en perfekt balans mellan syra och mognad hos druvorna. De svala nätterna på Cahors-platån ger viner med fräschör och balans.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Château Ponzac

Vinmakare:

Matthieu Molinié

Grundades:

1998

Land:

Frankrike

Region:

Cahors

Yta:

29 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ