Ribeira Sacra med finess

Castro Candaz

Raúl Pérez och Rodrigo Mendéz i ett nytt, gemensamt projekt ger sagolika viner från terrasserade vingårdar i norra Ribeira Sacra. Första årgången producerades 2013 – framtiden är ljus!

Castro Candaz är ett nytt projekt som Raúl Pérez startat upp tillsammans med Rodrigo Mendéz, 2013 var den första årgången man producerade. Vingårdarna ligger i den norra delen av Ribeira Sacra i ett delområde som heter Chantada. De terrasserade vingårdarna ligger vid floden Miño. Jordmånen består här till största delen av granit men det finns också mindre inslag av skiffer. Sluttningarna är här inte lika branta som i Amandi där Guímaro odlar sina druvor, klimatet är också svalare i Chantada. Vingårdarna är samplanterade med olika druvsorter men majoriteten är Mencia. Åldern på stockarna är också generellt väldigt hög. Odlingen sker ekologiskt och samtliga viner jäser med 100% hela klasar, ingen jäst tillsätts och vinerna buteljeras utan klarning eller filtrering.

SPANIEN

Nästan en miljon hektar – störst areal planterade vingårdar i världen

Spaniens med kända vin, Rioja, hade sin storhetsperiod för runt 30 år sedan. Idag pratas det om ”nya nya” Spanien med en större mångfald av viner, stilar och druvsorter. Landet har ett tydligt fokus på urspungstypicitet, ofta från kustnära klimat eller hög höjd, i en svalare stil med fräschör och elegans. Andelen ekologiska odlingar har också ökat starkt och Spanien är idag verkligen ett vinland att hålla ögonen på!

Fakta

Producent:

Castro Candaz

Vinmakare:

Raúl Pérez och Rodrigo Mendez

Grundades:

2013

Land:

Spanien

Region:

Ribeira Sacra

Yta:

5 hektar

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ