Familjeegendom med nytänkande

Bonnigal-Bodet

Ekologiskt och biodynamiskt från den lilla familjeegendomen som valde att bli ännu mindre. Bara det bästa behölls när det var dags för fjärde generationen att ta över. En spännande egendom i en del av Loire som många ännu inte upptäckt.

7 Rue d’Enfer à LIMERAY 37530, France

www.bonnigal-bodet.fr/

Pressmaterial

2015 tog den fjärde generationen i familjen Bonnigal över egendomen i Touraine Amboise. Jean-Baptiste Bonnigal tog med sin nära vän Stéphane Bodet och tillsammans har de utvecklat egendomen till en av de absolut mest intressanta i området. En omställning till ekologisk odling genomfördes omgående och odlingsarealerna minskades från 60 hektar till 40 hektar. De ville endast behålla de bästa vingårslägena samt ha möjligheten att lägga ner tillräckligt många mantimmar i vingårdarna för varje enskild hektar. Sedan 2022 arbetar man också biodynamiskt i vingårdarna.

Fokus i produktionen ligger framför allt på viner med Chenin Blanc i en elegant och frisk stil, på Côt/Malbec i en frisk och fruktig stil, samt på att producera Crémant. Man producerar dock också en del Touraine Sauvignon Blanc. Jean-Baptiste har tidigare arbetat hos bland andra Francois Chidaine i Montlouis och är gift med Francois dotter – Alice Chidaine Bonnigal. Tillsammans producerar de ett vin från Montlouis dock i mycket liten skala, Clos de la Frelonnerie.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Bonnigal-Bodet Vignerons

Vinmakare:

Jean-Baptiste Bonnigal och Stéphane Bodet

Grundades:

1927

Land:

Frankrike

Region:

Loire - Touraine Amboise

Yta:

40 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ