2018-09-01

Världspremiären lanseras på hyllan!

I våras var det världspremiär i Sverige för det nya vinet Bourgogne Chardonnay från Jean-Marc Brocard. Vinet har haft en stor efterfrågan i beställningssortimentet vilket betyder att från 1 september kommer Brocard Bourgogne Chardonnay att finnas på Systembolagets hyllor i över 100 butiker runt om i Sverige.

Elegant och snygg chardonnay
till vrakpris!

“Fräsch, läskande och krispig och med fin balans från början till slut”, säger Andreas Grube när han recenserar 3 Folkvalda Fynd i Allt om Vin nr 8 2018.

I Bourgogne Chardonnay finns dofter av både vanilj och gula äpplen. Vinet har en torr, frisk och nyanserad smak med inslag av solmogna citroner och apelsinzest samt en mineraldriven och krämig avslutning. Ett välkommet komplement till höstens skaldjur och fiskrätter, men även till ost och som fördrink för de som vill börja middagen med ett glas vitt vin.

Bourgogne Chardonnay är det första vinet från Brocard där fatlagring har fått spela en viktig roll. Fatlagringen ger vinet en härligt rostad ton och en krämig textur men fortsätter att vara både elegant och mineralrikt. Druvorna kommer från Saint-Bris och St. Martin och är 100 % Chardonnay.

Brocard Bourgogne Chardonnay, art.nr. 76083, 129 kr. Lanseras i 118 butiker den 1 september.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ