2018-02-02

Hyllad årgång av ekologiska vinet Bilogía

Bilogía Casa Los Frailes

Bodegas Los Frailes grundades 1771 av familjen Velazquez och har sedan dess funnits i familjens ägo.Innan dess tillhörde bodegan Jesuiterna, ”Friars”, därav namnet Casa Los Frailes. Egendomen ligger i sydvästra Valencia med 130 hektar vingårdar och ett stort modernt vineri. Vingårdarna ligger på 700 meters höjd och domineras av druvan Monastrell som ligger Los Frailes varmt om hjärtat men även cabernet sauvignon, tempranillo, garnacha, shiraz m.fl. odlas. Snittåldern på vinrankorna är 25 år och dom äldsta Monastrellrankorna är över 80 år gamla.

Los Frailes var 2002 en av de första producenterna i Spanien som började producera ekologiskt certifierade viner. Deras vingårdar hade aldrig brukats på något annat sätt men det var en viktig markering på den tiden menar syskonparet Velazquez. Deras filosofi är inte överraskande att det viktigaste arbetet sker i vingårdarna.

– Årgång 2016 är den bästa på 10 år i Valencia och de lyckas alldeles utmärkt med att föra fram områdets personlighet och druvornas karaktärer. Vinerna har fin pigg frukt, bra fräschör och komplexitet, säger producentansvarig Sara Wickman på Johan Lidby Vinhandel.

Bilogía Casa Los Frailes finns i 66 Systembolagsbutiker runt om i Sverige. Vinet är gjort på tre olika druvor (Monastrell, Garnacha och Syrah) som kommer från producentens egna biodynamiskt odlade vingårdar. Årgång 2016 började med en vår som bjöd på en del regn som tillät vingårdarna växa sig starka med mycket energi. Sommaren var torr men utan någon överdriven hetta, i snitt låg temperaturen på 24 grader. I augusti började vinrankorna lida av torkan men då kom ett välbehövligt regn som gjorde det möjligt för druvorna att mogna fint.

Bilogía Casa Los Frailes 2016 är ett smakrikt och fruktigt vin med inslag av björnbär, skogshallon, vanilj och kryddor. Vinet har en bra balans med härlig syra och eleganta tanniner. (Artikelnummer 2031, alkohol 13,5 %, 84 kr).

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ