2023-05-04

En unik smakupplevelse

Välkommen till en smakupplevelse utöver det vanliga genom ett samarbete mellan Västerbottensost, Johan Lidby Vinhandel och olika välkända restauranger i Sverige. Eventet kommer att genomföras på flera restauranger under hösten och premiären sker hos Linnéa & Peter i Örnsköldsvik redan fredag den 26 maj.

Linnéa Liljedahl, känd från Kockarnas kamp, har tillsammans med sin man Peter skapat en unik meny där Västerbottensost medverkar i samtliga rätter. Menyn serveras exklusivt den 26 maj och är perfekt matchad med utvalda viner för att skapa en smakupplevelse för alla sinnen. – Många tänker nog att Västerbottensost främst passar till paj och kräftor, men vi använder den till så mycket mer. Därför känns det roligt att få visa upp en ny sida av osten, som exempelvis i vår dessert, glass med skogshallon. Vi ser fram emot att få bjuda våra gäster på detta, säger Linnéa Liljedahl.


Foto: Izabell Nordfjell

Varje rätt är noga kombinerad med utvalda viner från Johan Lidby Vinhandel, som även har en sommelier på plats under kvällen. Gästerna har en smakupplevelse utöver det vanliga att se fram emot. Under kvällen finns även ostmästare Thomas Rudin på plats, som bjuder gästerna på anekdoter om den mytomspunna osten från Burträsk. – Som ostmästare är det alltid lika spännande att se hur osten används när den lämnat mejeriet. Linnéa och Peter är båda otroligt smaksäkra så det ska bli väldigt inspirerande att prova deras meny och träffa alla gäster, säger Thomas Rudin, ostmästare Västerbottensost.

Exklusivt en kväll
Den första smakupplevelsen sker den 26 maj hos Linnea & Peter i Örnsköldsvik. Det finns endast 36 platser och bokningen öpplar fredag den 5 maj kl 12.00 på Linnea & Peters hemsida.
>> Boka här.

För mer information, kontakta:
Maria Forsner, Brand Manager Västerbottensost®
maria.forsner@norrmejerier.se
Tel: 070-1088317

Pauline Ekberg Åhlin, Johan Lidby Vinhandel
pauline@johanlidbyvinhandel.se
Tel: 0708-851 810

Om Linnéa & Peter
Linnéa & Peter är en ambitiös kvarterskrog som man verkligen trivs på. Deras meny är tydligt inspirerad av det moderna nordiska och europeiska köket och all mat lagas från grunden med mycket lokala råvaror. Restaurangen är belägen i centrala Örnsköldsvik.

Nationalosten – En älskad ost för alla tillfällen
Västerbottensost har en lång och mytomspunnen historia med anor sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet som fortfarande är en väl bevarad hemlighet som bara några få människor känner till. Sedan den dagen har mejerskor och ostmästare fört hantverket vidare. På samma sätt har generationer av ostälskare fört vidare traditionen att njuta av Västerbottensost. Än idag tillverkas Västerbottensost på det lilla mejeriet i Burträsk. Och än idag är Västerbottensost med sin unika smak, en liten men speciell bit av svensk mathistoria.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ