2020-10-28

Vinhandeln välkomnar en av de mest ansedda producenterna i Bandol – Domaine Tempier

Domaine Tempier tillhör en av de mest erkända och eftertraktade producenterna i hela Frankrikes vinvärld och är tveklöst den ledande kvalitetsegendomen i ursprunget Bandol.

När Lucie Tempier gifte sig med Lucien Peyraud 1936 fick de, av hennes far, egendomen Domaine Tempier i bröllopsgåva. Tillsammans utvecklade de och byggde upp egendomen till den storhet den är idag. Lucien var en central person och en av pionjärerna för området Bandol och för att sätta området på den franska vinkartan. Han arbetade också hårt för att höja statusen för viner gjorda specifikt på Mourvèdre-druvan och när möjlighet ges att smaka på dessa strålande viner är det lätt att förstå varför.

Lucien Peyraud är och förblir ett av de mest betydelsefulla namnen i Bandol. På Vinhandeln är vi nu väldigt glada över att vi äntligen får möjligheten att erbjuda de svenska vinkonsumenterna och våra restaurangvänner några av dessa franska rariteter. Snart finns Domaine Tempiers viner i lager hos oss, om än i liten upplaga – håll utik!

Följande viner är på väg till Sverige och vi hoppas att de snart kommer finnas tillgängliga för både restauranger och privatpersoner.
Cuvée Classique Rouge 2018
Cuvée La Tourtine 2018
Cuvée La Migoua 2018
Cuvée Cabassaou 2018
Bandol Blanc 2019
Bandol Rosé (oklart vilken årgång)

>> Mer om Domaine Tempier

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ