2018-06-11

Årets vinhus 2016 är Leitz

1 december hölls Allt om Vins årliga gala där årets bästa viner utses. Poängen har delats ut av en professionell provningsgrupp som omsorgsfullt genomfört provningar av tusentals viner.

Den prisbelönta producenten Leitz fick det prestigfulla priset Årets Vinhus 2016 med motiveringen “En kvalitetsproducent med stark personlighet som år efter år levererar”

Johannes Leitz, som tidigare fått utmärkelsen winemaker of the year, producerar viner i en elegant stil, med en ren fruktighet och stor fräschör. Två år i rad har dessutom Leitz Dragonstone Riesling vunnit kategorin bästa vita vin i tävlingen Folkets Favorit (2014+2015).

Förutom den fina uppsättning av viner som Johannes har på den svenska marknaden, lanserades i höstas dessutom en högkvalitativ och elegant alkoholfri riesling med 0,0 % alkohol.

– Att bli Årets Vinhus 2016 är ytterligare ett bevis på att Weingut Leitz satsningar på kvalité i alla led verkligen ger resultat, säger Johan Lidby.

Förutom guld i kategorin Årets Vinhus fick Johan Lidby Vinhandel även guld för Årets Ekologiska vin (Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes 2014), brons för Årets vita beställningsvin (Tim Adams Semillon 2013), brons för Årets vita vin (Brocard Bourgogne Blanc Kimmerigdien 2015) och dessutom var vi nominerade till årets importör med motiveringen “Som berikat ett redan starkt sortiment med fokus på Europa med absoluta toppviner från Nya Världen”

Om producenten Weingut Josef Leitz

I byn Rüdesheim i Rheingau återfinns Leitz familjeegendom som idag spänner över 40 hektar vinodlingar. Företaget grundades 1958 och drivs sedan 1985 av Johannes Leitz som fick ta över blott 18 år gammal då hans far hastigt gick bort. Då var egendomen mycket liten till ytan, endast 3 hektar, och skulle Johannes kunna överleva på sikt fanns bara en väg att gå: “kvalitet, kvalitet och kvalitet”. En satsning som var vågad med tanke på hans ringa erfarenhet och tyska viners generella marknadsläge. Idag vet han att det var en väg som gav lön för mödan. Johannes filosofi är mycket jordmånsorienterad och samtliga vingårdslägen vinifieras separat. Han strävar efter att uttrycka varje vingårds personlighet till det yttersta och elegans och finess är åter beskrivningar som vi kommer att tänka på. Odlingarna består nästan uteslutande av Riesling och åldern på stockarna varierar från 3 till 75 år.

 

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ