2023-12-07

Årets bästa viner 2023

För andra året i rad står Leitz Magic Mountain högst upp på prispallen när årets bästa viner korades under Allt om Vins årliga vingala – Årets Vinare 2023. Magic Mountain är 100% Riesling från Weingut Leitz bästa vingårdslägen i Rüdesheim. Det är ett fint kvitto och erkännande för Johannes Leitz som ända sedan unga år alltid satt kvalitet i första rummet. Brancaia TRE belönades i två olika kategorier och är inte bara årets bästa ekovin utan också ett av årets tre bästa röda viner. Brancaia med Barbara Widmer vid rodret är en annan av våra producenter som lägger ner mycket tid och kraft i vingårdarna för att kunna erbjuda oss de absolut bästa vinerna från Toscana.

Vi provar och väljer alltid ut de bästa vinerna.

Totalt delades det ut 36 priser och inte mindre än sju av dessa tilldelades viner från Vinhandeln. Vi är stolta över vår portfölj och som alltid arbetar vi bara med noga utvalda viner och alltid med producenter där människan och vingården står i första rummet. “Vi provar och väljer alltid ut de bästa vinerna.” säger Johan Lidby som fortsätter “Att sju av de viner vi representerar tilldelas priser i Årets Vinare är ett fint erkännande att det jag och mina kollegor arbetar med dagligen verkligen uppskattas av både de svenska vinkritikerna och vinkonsumenterna. Vi fortsätter ödmjukt att leta efter nya, spännande och noga utvalda viner även framöver.”

Årets bästa viner 2023 enligt Allt om Vin är:

GULD – Årets Vita Vin – för andra året i rad

Leitz Magic Mountain Riesling

BRONS – Årets vita vin

Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay

GULD – Årets ekovin

Brancaia TRE

SILVER – Årets röda vin

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano

BRONS – Årets röda vin

Brancaia TRE

SILVER – Årets vita BS-vin

Champault Menetou-Salon ”le Clos de la Cure”

BRONS – Årets röda box

Morra Alta Monastrell

Årets Vinare är tidningen Allt om Vins årliga gala som utser och korar årets bästa viner. 2023 års gala hölls den 5 december och några av Sveriges mest erfarna och välmeriterade vinskribenter sitter i juryn och det är de som utser vinnarvinerna. De viner som fått högst betyg under årets provningar bildar underlag till juryns arbete, men det finns också möjlighet för dem att lägga till sina egna favoriter. Att få guld i en kategori innebär att vi stolt kan titulera vinet som Sveriges bästa vin i sin kategori. Ett silver och ett brons innebär ju också att det är näst bäst eller tredje bästa vinet i hela landet, i sin kategori.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ