2019-04-11

Nytt alkoholfritt vin från Leitz – Eins Zwei Zero Rosé

Lagom till att solen äntligen vågar sig fram lanseras nu ett nytt alkoholfritt vin från Johannes Leitz – Leitz Eins Zwei Zero Rosé. Det är ett fruktigt vin med toner av smultron, citrus, och vinbär samt en välbalanserad, fräsch avslutning. Vinet är en blandning av Riesling och Pinot Noir.

Föregångaren, Leitz Eins Zwei Zero Riesling, lanserades i september 2016. En enig skribentkår har därefter hyllat detta vinet i alla tänkbara medier och har gjort vinet till en succé redan från dag ett. Med detta som bakgrund har vi nu valt att göra vinet ännu mer tillgängligt och därför är det glädjande att både Eins Zwei Zero Riesling och uppföljaren Eins Zwei Zero Rosé nu gör entré i dagligvaruhandeln genom både Ica och Hemköp.

Eins Zwei Zero - alkoholfritt från Leitz

Tack vare en skonsam avalkoholiseringsmetod (sk. vakumdestillation) har Leitz lyckats bevara de naturliga och fruktiga aromerna i båda sina alkoholfria viner. Johannes fokus är att producera viner av hög kvalitet, vilket genomsyrar all hans produktion, så även de båda alkoholfria vinerna. Egendomen består idag av 40 hektar.

– Det är glädjande att vi nu kan erbjuda Leitz båda alkoholfria viner till Ica och Hemköps kunder. Det är ett gott betyg för vinerna och för Leitz som producent, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel.

Båda Zero Riesling och Zero Rosé är mycket bra alternativ för den som av olika orsaker inte kan, eller vill, dricka alkohol. Båda alternativen passar utmärkt till fisk, till sushi eller andra kryddstarka asiatiska rätter.

Från den 1 juni finns Leitz Eins Zwei Rosé även på Systembolaget och kan beställas med artikelnummer 19010 för 69 kr.

> Läs mer om Weingut Leitz

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ