Nyhet

Magic Mountain är Årets Munskänksvin 2017

Sedan 2007 har Munskänkarna delat ut priset Årets Munskänksvin. På mässan Stockholm Food & Wine lördag 11 november fick Josef Andirik ta emot det ärofyllda priset för Leitz Magic Mountain 2016. Motiveringen lyder:

Magic Mountain Riesling är ett torrt, fint fruktigt och mineraligt vin med både intensitet och nyansering, klara syror och utmärkt längd.

-Det här är ett vin som verkligen förtjänar det här priset. Här ingår allt blod, svett och tårar som kommer av det krävande arbetet på de branta sluttningarna på Rüdesheimer Berg. Det här är dessutom ett vin som inte bara är gott nu utan också kan lagras under lång tid i källaren, säger Josef Andirik som är producentansvarig på Johan Lidby Vinhandel och som har följt Johannes Leitz arbete över de senaste 10 åren.

I byn Rüdesheim i Rheingau återfinns Leitz familjeegendom som idag spänner över 43 hektar vinodlingar. Johannes Leitz tog över företaget 1985 då hans far hastigt gick bort. Han var då 18 år gammal och hade ingen stor erfarenhet av varken vinmakning eller tyska viners marknadsläge. Han insåg dock snabbt att det endast fanns en väg att gå för att nå framgång – “kvalitet, kvalitet och kvalitet”. Johannes filosofi är terroirorienterad och de flesta vingårdslägen vinifieras separat. Han strävar efter att uttrycka varje vingårds personlighet till det yttersta och elegans och finess är beskrivningar som vi kommer att tänka på. Odlingarna består nästan uteslutande av Riesling och åldern på stockarna varierar från 3 till 80 år.

Idag är Johannes en prisbelönt producent som bl.a. fick Allt om Vins prestigefulla pris Årets Vinhus 2016 och blev 2011 utsedd till Winemaker of the year i Tyskland. Dessutom har Leitz Dragonstone Riesling vunnit kategorin bästa vita vin i tävlingen Folkets Favorit två år i rad (2014 och 2015). Nu prisas även Magic Mountain Riesling 2016 av Munskänkarna. Vinet finns att beställa på Systembolaget med artikelnummer 70626 för 159 kr.

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ