Nyhet

Årets Importör – för tredje gången

Årets Importör utses av tidningen Allt om Vin och är det viktigaste priset en vinimportör kan få. Utmärkelsen tilldelas den importör som under det senaste året har bidragit till förnyelse, förbättring och förädling av det svenska vinutbudet. Allt om Vin har instiftat utmärkelsen och juryn består av Sveriges ledande vinskribentkår som oberoende av varandra nominerat kandidater. Årets Importör 2017 är Johan Lidby Vinhandel.

– Det är tredje gången vi förärats utmärkelsen och det är precis lika roligt och hedrande idag som de föregående gångerna. Att återigen prisas i denna hårda konkurrens tyder på att vi har fortsatt att lägga pusselbitarna på rätt plats. Detta är den enda gång under året som svenska vinimportörers arbete lyfts fram i rampljuset och därför är det i mina ögon en extra betydelsefull utmärkelse, säger Johan Lidby.

Johan Lidby Vinhandel är Årets Importör för tredje gången

Vi har sedan starten 1999 haft förmånen att få arbeta med vår passion. En passion som grundar sig i en helhetssyn på vin där människan bakom, och platsen där druvorna odlas, är grundpelarna. Idag samarbetar vi med mer än 70 producenter från fyra kontinenter. Producenter som vi respekterar för kvalitén på sin produktion men också för de människor de är. Tillsammans brinner vi för viner med personlighet och tydlig ursprungskaraktär. Vi ställer krav på varandra, men vi gör det av en god anledning. Vi tror på värdet av långsiktighet och kvalitet. Motiveringen till utmärkelsen ”Som med envetet kvalitetsarbete starkt bidragit till de franska framgångarna på svensk vinmarknad, och nu vidgar utbudet med spetsviner från södra halvklotet” är ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete, mixat med vår ambition att alltid gå framåt, är rätt balans.

Johan Lidby Vinhandel blev Årets Importör 2003 och 2012. Vi representerar idag över 70 producenter som består av bland annat Jean-Marc Brocard, Casanova di Neri, Brancaia, Champagne Delamotte, Santa Duc, Laurent Miquel, Leitz, Poliziano, Tenuta Sant’Antonio, Cognac Delamain, Olivier Leflaive, Calera, Raveneau, Pierre Gonon, Giacomo Conterno, Timo Mayer, Champagne Salon, Occidental, Kistler, Hirsch m.fl.

Vi fick också följande utmärkelser på Årets Vinare 5 december 2017:

Årets Vinhus: GULD till Santa Duc
Årets Ekologiska vin: GULD till Santa Duc Côtes du Rhône Les Vieilles Vignes 2015
Årets Ekologiska vin: SILVER till Santa Duc Gigondas Aux Lieux Dits 2013
Årets rosévin: BRONS till Sancerre Les Pierris 2016

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ