Sortiment · Australien · Adelaide Hills, South Australia · Paracombe

Paracombe Shiraz 2010

ARKIVERAD
Paracombe Shiraz
 • Typ: Rött
 • Årgång: 2010
 • Producent: Paracombe
 • Område: Australien, Adelaide Hills, South Australia
 • Jordbruk: Konventionellt
 • Flaskförslutning: Skruvkapsyl
 • Druvsammansättning: Shiraz 100%
 • Produktblad: Skriv ut
 • Utseende: Röd tät färg
 • Doft: Stor och generös näsa med inslag av mörk mogen frukt, peppar och kryddor. En välintegrerad fatkaraktär kan också skönjas.
 • Smak: Fyllig och smakrik med en omedelbar fruktattack och en uppfriskande avrundad strävhet.

Omdömen och Recensioner 
'Fyndvin'
90 Poäng (++) I Dina Viner Professional Edition Nr 10 2016
''Ett djupt, rikt och fylligt vin med modern aromatisk frukt. Bra balans med inslag av björnbär, svarta vinbär, violer, choklad, blommor, mineraler och fat.'' 

Druvorna skördas för hand i omgångar för att optimera mognadsgraden. Jäsningen skedde sedan svalt i öppna jäskar och man tryckte ner ”hatten” av skal två gånger per dag, för att extrahera så mycket smak och färg som möjligt. Vinet lagrades därefter i 20 månader på franska 225-litersfat och buteljerades ofiltrerat. Den totala produktionen uppgick till närmare 10 000 flaskor.
En perfekt årgång i Pauls uppfattning. Rätt mängd regn under vintern, fin blomning, perfekt sommar och fin lång höst var nycklarna till det. Medelstor skörd i volym. Om man skulle lika årgången vid en fotbollsspelare skulle det vara den som alla lag skulle betala mest för menar Paul.

Paracombe är en liten egendom på ca 40 hektar. Den före detta kreatursfarmen omvandlades 1983 till vingård av paret Paul och Kathy Drogemuller som nu driver den med strålande resultat. Utan någon som helst erfarenhet av vintillverkning så började man plantera vingårdar och byggde ett litet plåtskjul där dom första vinerna tillverkades i gamla mjölktankar. Idag är Paracombe Wines en av dom mest erkända vinproducenterna i Adelaide Hills med viner av toppkvalité, den totala årsproduktionen är endast ca 200 000 flaskor.
Läget, 425 meter över havet, skapar mycket goda förutsättningar för fruktiga och eleganta viner i detta svala distrikt. Man odlar mest Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc och Shiraz. Men även Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, och lite Merlot finns planterat. Jordmånen varierar från fattig sandjord till rikare järnhaltig grus- och lerjord. Klimatet är av inlandstyp med relativt kalla regniga vintrar och torra heta somrar. Vingården är planterad med hänsyn till morgonsol för att optimera mognaden i druvorna samtidigt som man behåller fruktsyra och elegans.
Paracombe arbetar efter hållbarhets tänk både i vingårdarna och i vineriet, man samlar upp allt regnvatten i stora cisterner och är helt självförsörjande på el med hjälp av solceller. Förutom att tillverka fantastiskt goda viner så är Paul och Kathy kända för att få besökare känna sig otroligt välkomna till Paracombe Wines!

blog comments powered by Disqus
Tillbaka