Riesling i sin renaste form

Weingut Eva Fricke

På de branta sluttningarna i Lorch har Eva Fricke hjärtat av sin vinproduktion. Området är ett av UNESCOs världsarv och Eva förvaltar detta genom att arbeta ekologiskt och i harmoni med naturen.

Elisabethenstr. 6, 65343 Eltville, Tyskland

www.evafricke.com/

I Rheingau och de branta sluttningarna kring Rhen startade Eva Fricke startade sin vinproduktion 2006 med sin allra första årgång. Då gjorde hon 600 liter av 0,24 hektar i Lorcher Krone. Sedan dess har egendomen vuxit till att idag omfatta 11 hektar egna vingårdar, med en grundidé om att göra ett vin per vingårdsläge.

2011 hade Eva fått tillräckliga kvantiteter för att kunna satsa helhjärtat på sina egna viner. Då avslutade hon sin anställning som manager hos Johannes Leitz och kunde fokusera på att bygga upp sitt eget vineri. Hon arbetar idag i sin källare med ståltankar och damejanger. Eva arbetar med både naturlig jäst och tillsatta jäststammar. Detta avgör hon från år till år och från vin till vin. Det finns inget recept för de olika vinerna. Eva har sedan starten arbetat utan bekämpningsmedel och är sedan 2016 ekologiskt certifierad. Nyligen har hon också börjat odla biodynamiskt i en par vingårdslägen för att undersöka om det är en väg framåt eller inte.

2013 blev Weingut Eva Fricke utsedd till Årets Nykomling av Gourmet Magazine Falstaff och fick även ta emot utmärkelsen ”Best Start Up Winery” av Winemagazine Fine när de utsåg de 111 bästa unga tyska vinproducenterna.

TYSKLAND

Här produceras några av världens absolut bästa vita viner i både torr stil och med sötma

I Tyskland finns några av de nordligaste belägna vingårdarna i Europa där man kan odla högkvalitativa druvsorter och antalet toppårgångar blir bara fler. Även de röda vinerna härifrån börjar nå en hög nivå och få ett internationellt erkännande. Med en ny generation hungriga vinmakare på väg så är Tyskland ett vinland med framtiden för sig.

Fakta

Producent:

Weingut Eva Fricke

Vinmakare:

Eva Fricke

Grundades:

2006

Land:

Tyskland

Region:

Rheingau

Yta:

11 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ