"Sour" wine till den österrikiska kejsaren

Saurwein

”Saurwein” är Jessicas efternamn, ett anrikt namn med en spännande historia. Under 1600-talet när söta viner var på modet gjorde hennes förfäder mest troligt torra viner till den österrikiska kejsaren som valde att kalla dem ”saur wein”. Efter ett år av arbete i vingårdar i Sydafrika och runt om i världen, läste Jessica till önolog på Stellenboschs universitet. Fast besluten om att vinproduktion var hennes kall.

12 Victoria Circle, Kelderhof Country Village

saurwein.co.za/

Den första etappen i karriären blev förvisso inom vin, men med sälj och marknadsföring som fokus. Skördetid såg hon dock till att vara i vineriet. Hon hittade så småningom sin egen väg och började vid sidan av sitt vanliga arbete, utveckla sitt egna projekt 2015. När hennes första barn föddes i oktober 2017 bestämde hon sig för att säga upp sig från sitt jobb och att fokusera all sin tid på att vara vinmakare och sitt egna projekt, Saurwein. Drömmen var att kunna tillverka viner som hon själv brinner för, därför valde hon att fokusera på hennes två favoritdruvsorter, Pinot Noir och Riesling.

Idag producerar Jessica tre viner under eget namn; Om Pinot Noir, Nom Pinot Noir och Chi Riesling. Jessica köper druvor från omsorgsfullt utvalda vingårdar i Elandskloof, Hemel-en-Aarde Ridge och Elgin. Samtliga vingårdar ger säregna uttryck, där växtplatsen spelar huvudnumret. Vinerna från Saurwein blir allt mer uppmärksammade och det är ingen tvekan om att Jessica är en del av den nya vågen av kvalitetsproducenter i Sydafrika.

SYDAFRIKA

Ett spännande vinland på framgång

Efter apartheid när de internationella sanktionerna lyftes kunde vinindustrin ta fart. Från att tidigare varit extremt reglerade av staten har individualiteten fått blomma ut och idag är Sydafrika ett av de länder i världen där flest saker händer vad avser vin. Många nya små producenter testar sina vingar med mikrocuvéer och det finns en stor öppenhet mot omvärlden. Variationen av både klimat och jordmånstyper är stor.

Fakta

Producent:

Saurwein

Vinmakare:

Jessica Saurwein

Grundades:

2015

Land:

Sydafrika

Region:

Western Cape

Yta:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ