Det legendariska portvinshuset

Fonseca Guimaraens

Familjen Guimaraens har producerat portvin i nordöstra Portugal sedan början av 1800-talet. Fonsecas vingårdar ligger i Douorodalen, ett vindistrikt som sedan 2001 är klassat som världsarv av UNESCO. Här ligger branta, terrasserade vingårdarna i sluttningen ner mot Dourofloden. Kalla vintrar och heta, varma somrar ger djupa och koncentrerade portviner.

Quinta do Panascal, 5120-496 Valença do Douro

www.fonseca.pt/

Firman startades redan 1815 av Manoel Pedro Guimaraens, som efter en politisk flykt från Portugal till England ett par år senare i ett tomt portvinsfat, fick firman att blomstra till ett av de mest betydande portvinshusen. Efter andra världskriget var man dock tvungen att sälja firman eftersom handeln och därmed kapitalet gått i botten. Trots att firman sedan dess ägts av Taylors har familjen Guimaraens fortsatt att sitta vid rodret. Idag är David Guimaraens i sjätte generationen vinmakare på portvinshuset. Detta har gjort att man kunnat bibehålla den typiska stilen som utmärker Fonsecas viner och gjort dem kända och prisrosade över hela världen.

PORTUGAL

Det lilla landet med den stora bredden på vinstilar och druvsorter

I Portugal finna allt från lätta och friska Vinho Verde-viner till täta och kraftfulla portviner. Det här är ett land på framgång där det produceras spännande viner med ursprungskaraktär och personlighet i fler och fler av landets regioner.

Fakta

Producent:

Fonseca Porto

Vinmakare:

David Guimaraens

Grundades:

1815

Land:

Portugal

Region:

Douro

Yta:

63 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ