Det bästa av två världar - Bourgogne och Jura

Maison Rijckaert

Maison Rijckaert var en av de första Bourgogneproducenterna som köpte vingårdar i Jura. Idag har fler upptäckt den fantastiska potentialen i området. Vinifikationen är densamma för både Bourgogne- och Juravinerna. Florent fortsätter att utveckla stilen och vinerna har idag en ännu större finess och precision!

18, Grande Rue, 39600 VILLETTE-LES-ARBOIS

rijckaert.fr/en/

Maison Rijckaert grundades 1998 av Jean Rijckaert. Egendomen består av fyra hektar vingårdar i Bourgogne och 6,5 hektar i Jura. 2013 togs egendomen över av Florent Rouve. Han driver den vidare med samma filosofi och vision som Jean hade. Låga skördeuttag, skörd för hand, endast den naturliga jästen används och vinerna lagras under lång tid i gamla ekfat. En försiktig och naturlig vinmakning med målsättningen att vinerna ska uttrycka den unika terroir och typicitet som druvorna kommer från. Utöver de vinerna som kommer från de egna vingårdarna köper Florent också druvor från utvalda odlare.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Rijckaert

Vinmakare:

Florent Rouve

Grundades:

1998

Land:

Frankrike

Region:

Jura

Yta:

10,5 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ