Från Alsace med tradition och framåtanda

Domaine Moltès

Ekologisk familjeegendom med anor i Alsace sedan 1930. Idag står bröderna Stéphane och Mickaël vid rodret och driver egendomen med sina 27 hektar vingårdar framåt. De första helt ekologiskt certifierade vinerna producerades 2015.

8 Rue du Fossé 68250 Pfaffenheim, Frankrike

www.vin-moltes.com/fr/

Domaine Moltès grundades 1930 av Antoine Moltès. Egendomen drivs sedan 1995 av den tredje generationen från familjen Moltès genom bröderna Stéphane och Mickaël. Filosofin har ända sedan starten varit att odla vingårdarna på ett ansvarfullt sätt och 2012 bestämde man sig för att också skaffa en ekologisk certifiering. Från och med årgång 2015 är man helt ekologiskt certifierade.

Moltès äger idag 27 hektar vingårdar med en produktion fördelad på alltifrån torra till söta viner samt mousserande viner av hög kvalité. Egendomen ligger i Pfaffenheim, ett av de områden i Alsace och hela Frankrike med lägst nederbörd, endast cirka 500 mm regn per år. Tonvikten läggs på arbetet i vingårdarna. I vineriet sker arbetet med minsta möjliga påverkan av vinerna.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Moltès

Vinmakare:

Stéphane och Mickaël Moltès

Grundades:

1930

Land:

Frankrike

Region:

Alsace

Yta:

27 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ