En av de minsta egendomarna i Châteauneuf-du Pape

Domaine des Saumades

På de sandiga delarna i den norra delen av appellationen ligger Domaine des Saumades, på det som ibland kallas ”Rayas platån”. På denna lilla egendom producerar man bara ett rött vin och ett vitt vin.

20 Faubourg Saint Georges, 84350 Courthézon

Domaine des Saumades grundades 1995 av Murielle och Franck Mousset. Familjen Mousset har dock anor som vinmakare i Châteauneuf-du-Pape sedan fyra generationer tillbaka. 1,85 hektar är Grenache Noir och resterande 0,4 hektar är Grenache Blanc, Clairette och Bourbolenc. Domänen producerar endast två viner, ett rött och ett vitt. Den normala årsproduktionen är 6 000-7 000 flaskor vin. Snittåldern på stockarna är 40 år och de börjar närma sig åldern då de levererar optimalt. En något mindre skörd, men av högre kvalitet.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine des Saumades

Vinmakare:

Franck Mousset

Grundades:

1995

Land:

Frankrike

Region:

Rhône

Yta:

2,25 hektar

Webbplats:

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ