Sweetspot för Trousseau

Domaine Daniel Dugois

Les Arsures – den bästa byn att odla Trousseau i. Det är en blå druva, en av signaturdruvorna i Jura, som ger relativt lätta och friska viner och trivs i jordmånen som domineras av röd märgel och kalksten.

4 Rue de la Mirode, 39600 Les Arsures, Frankrike

www.vins-danieldugois.com/

Daniel Dugois köpte 1973 två hektar vingårdar i byn Les Arsures, samma by som han också vuxit upp i. Under de första åren såldes druvorna till andra producenter men 1982 producerades den första årgången vin och Daniel började sälja viner under egen etikett. Les Arsures är av många betraktat den bästa byn för att odla druvan Trousseau och det är också främst den som man satsat på. Man odlar dock också Ploussard, Chardonnay och Savagnin. Idag består egendomen av 10 hektar vingårdar som alla ligger i Les Arsures. Jordmånen domineras av röd märgel och kalksten.

Idag drivs egendomen av Philippe och Mélanie Dugois. Sedan länge arbetar man med hållbart jordbruk i vingårdarna och har hållbarhetscertifieringen ”High Environmental Value”. Man har också lagt stort fokus på att arbeta med biodiversiteten i vingårdarna. Allt arbete i vingårdarna sker numer ekologiskt och egendomen kommer inom kort att vara ekologiskt certifierad.

FRANKRIKE

De klassiska franska vindistrikten har varit och är fortfarande den stora förebilden för vinproducenter i hela världen

Frankrike kan stoltsera med viner i absolut världsklass i nästan samtliga stilar. Här finns stor mångfald av både jordmån och klimat med tre olika klimatzoner, maritimt, kontinentalt och medelhavsklimat. Terroir är det stora ledordet för många av Frankrikes vinproducenter dvs, kombinationen mellan klimat, jordmån och druva.

Fakta

Producent:

Domaine Daniel Dugois

Vinmakare:

Philippe Dugois

Grundades:

1982

Land:

Frankrike

Region:

Arbois

Yta:

10 hektar

Ta kontakt

Polhemsgatan 20 A 112 36 Stockholm
info@johanlidbyvinhandel.se
08-792 03 50

Välkommen till Johan Lidby Vinhandel

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

ÄR DU 25 ÅR ELLER ÄLDRE?
NEJ